Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet door naar de stemronde van Houtwijk Begroot.

Ontmoetingsplek SV Houtwijk

Door: Femke Beeloo-Planken
1 februari 2022
Gemeente Den Haag | 13 apr. 2022, 09:00

Dit initiatief betreft een aparte activiteitensubsidie wat meerjarig is. Het stadsdeel is reeds in gesprek met de initiatiefnemer hierover. Daarom wordt dit buiten het wijkbudget Houtwijk opgepakt.

We willen met meerdere partijen een ontmoetingsplek creëren, elke woensdag op SV Houtwijk in de kantine.

We, Wijkberaad Houtwijk/ SV Houtwijk en Siena, hebben gemerkt dat er veel vraag is naar een plek om samen te komen, met op sommige dagen workshops voor alle leeftijden, omdat er zeker na corona veel jongeren “stuurloos” zijn en een positieve duw in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast is de eenzaamheid onder wijkbewoners groot.  We zouden dit op een 
meer structureel basis willen aanbieden in 2022 om de verbinding in de Loosduinen te 
vergroten. 
We willen 1 keer per maand een workshop aanbieden, de andere woensdagen wellicht kaarten, of waar maar behoefte aan is. Het thema van de workshops wordt “Verbinding”. De locatie is onder andere een plek waar mensen naartoe gaan voor verbinding en contact. Als mensen zullen we altijd op zoek zijn naar verbinding, met onszelf en onze omgeving. Covid19 maakte dit lastig omdat fysiek contact niet altijd kon, maar ook hobby’s, sport en scholen die wegvielen. In deze workshops worden verschillende beeldende materialen ingezet om op een creatieve manier weer in contact en verbinding te komen met jezelf en de omgeving. Door bijvoorbeeld samen te werken aan een groot kunstwerk, te schilderen, tekenen, zelf te werken aan een viltwerk of te boetseren en dit eventueel samen te bekijken met elkaar. Wat voorop staat is dat er met plezier wordt gewerkt en er nieuwe manieren worden ontdekt van verbinding maken. 
De workshops worden elke eerste woensdag van de maand gegeven. De ene keer voor gezinnen, dan voor jongvolwassenen en de andere keer voor volwassenen. Er kan gekozen worden om een keer mee te doen of om meerdere keren aan te sluiten. We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden. Natuurlijk hebben we geen 30.000 euro nodig. Met 4000 euro komen we echt een geweldig groot eind.  


Argumenten

Argumenten voor

Reageren is niet meer mogelijk.

Argumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren