Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

Vernieuwen Bokkefort skatepark

Door: Elise Wilhelm
23 februari 2022

Een vernieuwd Bokkefort skatepark wat prettig te skaten is, buiten een mooie nieuwe plek biedt voor bewegen en fungeert als ontmoetingsplek.

Het skatepark bij Bokkefort is echt aan vervanging toe. Het asfalt skate onprettig en doordat de obstakels slecht aansluiten op de grond kan je board blijven haken en val je. Niet fijn dus. Daarnaast is het parkje klein: de geringe obstakels maken het voor beginners en gevorderden vrij ontoegankelijk en voor pro’s saai.

Na de update van het naastgelegen speeltuintje naar een mooi freerunpark, is het nu tijd voor vernieuwing van het skatepark. En laten we in plaats van een paar obstakels, dan gelijk het hele park goed aanpakken, anders blijven we bezig. Bijvoorbeeld een betonnen/gegoten skatepark aanleggen. Deze is smooth, skate dus prettig, ziet er over het algemeen net uit en skateboards e.d. maken hier veel minder lawaai dan wanneer ze op staal landen of over grof asfalt rijden. 

Andere plannen duiden op animo voor skateparkjes, ontmoetingsplekken en opknappen van de buurt. Laat ons park nou net dit bieden. Naast een mooie plek om buiten te kunnen bewegen, fungeert het als een ontmoetingsplek voor jong en oud. Je helpt elkaar met nieuwe tricks, inspireert voorbijlopende kinderen/volwassenen of knoopt een kort gesprekje aan met interesse tonende voorbijgangers.

We hebben hulp nodig van organisaties. Een bedrijf wat zou kunnen helpen is SkateOn, zij hebben onder meer het park in Poeldijk en het Olympische skatepark in de RAC hallen (Den Haag) gemaakt en ze zijn gespecialiseerd in het maken van betonnen skateparken. Ook heb je in Den Haag “Concrete Jungle” skatepark Sweatshop met een buitengedeelte gemaakt door de guys daar.  Daarnaast heb je meerdere parken door Den Haag waar vast mensen skaten die verstand hebben van het maken van een skatepark. Zelf hebben wij deze kennis elk geval (nog) niet!

Met een groepje hebben we ons “droom skatepark” gemaakt, zichtbaar op de bijgevoegde afbeelding :).Argumenten

Argumenten voor

Raymond Versteegh | 23 februari 2022 23:25

Ik ben voor omdat een op zichzelf staande halfpipe of miniramp of rail of staircase makkelijk geplaatst zijn, daar zijn in de stad genoeg voorbeelden van (die nauwelijks of niet gebruikt worden), maar juist nu behoefte is aan een allround skatepark in dit stadsdeel dat lekker ‘loopt’ en waar diverse tricks op verschillende niveau’s uitgeprobeerd kunnen worden én voor iedereen er aantrekkelijk uitziet, groen omzoomd, gewoon gezellig te chillen, of hangen; een ontmoetingsplek voor alle bewoners.Chris van Pomeren | 25 februari 2022 15:57

Het huidige skatepark is erg toe aan onderhoud. Vernieuwen/verbeteren van het huidige park lijkt me een erg goed idee, dan is het weer bruikbaar!Bas de Mod | 26 februari 2022 10:38

Grandioos idee. Ik denk dat ik er dan elke dag na het werk wel even te vinden ben. Tekening is moeilijk te lezen maar ik neem aan dat er alsnog een miniramp in het plan is voorzien? Ik voel me haast geroepen om er een tentje met drankjes, snacks en wat muziek bij te zetten.Bas de Mod | 26 februari 2022 10:48

Een beetje inspiratie: https://youtu.be/UYMSDTKyTioWieteke vanDort | 26 februari 2022 17:22

Omdat een mooie en veilige skatebaan leuk is en plezierig voor de ouders van de jongelui die daar gaan skaten of chillen. EliseWilhelmbeargumenteert in haar mail uitstekend de voordelen.
Wieteke van DortTheodoor Moody | 27 februari 2022 14:53

Ik ben voor, omdat Elise mij heeft overtuigd van de zinvplheodTheodoor Moody | 27 februari 2022 14:54

Ik ben voor, omdat Elise Wilhelm mij heeft overtuigd met GOede argumentenArgumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren