Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet door naar de stemronde van Houtwijk Begroot.

Gaia's Garden

Door: Esther Langen
27 februari 2022
Gemeente Den Haag | 13 apr. 2022, 09:00

Een tuin aanbrengen in het park is niet haalbaar. Het is ook een uitlaatgebied. De initiatiefnemer wordt door groenbeheerder gesproken om samen te zoeken naar wat buiten het wijkbudget wel mogelijk is.

Ken je de Paleistuin? Met mooie bomen en bloemen, om te relaxen / sporten. Zo'n bloemen- en beeldentuin willen wij in het Bokkefortpark.

Wij zijn een groepje jongeren uit Houtwijk en omgeving. We hebben vandaag even rondgelopen door het Bokkefort park en we vinden dat het nodig moet worden opgeknapt. Als we willen chillen, tot rust willen komen, dan gaan we nu graag naar de Paleistuin of naar het Zuiderpark. Zo'n plek zou het Bokkefort park ook moeten zijn, zodat je niet zo ver van huis hoeft om er even uit te zijn en tot rust te komen op een plek met een fijne sfeer. 

Daarom willen we een tuin (laten) aanleggen met de naam Gaia's Garden. Gaia was in de Griekse mythologie de godin van de aarde. Een tuin met bijzondere beelden, bloemperken, groene heggen (als in een labyrinth) en luxe banken op plekken met een mooi uitzicht. Ook moet er her en der wat geverfd worden. Een fijne mooie plek voor jongeren (en andere buurtbewoners) om tot rust te komen. Een plek met positieve energie. En er is meer verlichting nodig, met lampen van onderaf, zoals bij het Vredespaleis. 

Daarnaast is het belangrijk dat de tuin goed onderhouden wordt als alles klaar is. We zullen buurtbewoners vragen mee te helpen met het onderhoud en het schoonhouden van de tuin. 

Een vergelijkbare plek zoals de Paleistuin of het Zuiderpark is er nog niet in Houtwijk, dus als het Bokkefort zo'n soort sfeer gaat ademen zou dat een grote verrijking zijn voor Houtwijk. In Houtwijk wonen veel mensen die weinig te besteden hebben. Dan is het fijn als ze niet ver weg hoeven te gaan om tot rust te komen, maar als ze een mooie plek dichtbij hebben.

We gaan voor een oase van rust met Gaia's Garden, want bloei is groei!Argumenten

Argumenten voor

Isha Hooi-Inesia | 1 maart 2022 06:20

Het is een mooie en duurzame initiatief vanuit de jongeren voor de wijk.Curtly Inesia | 5 maart 2022 12:06

Ik werk, wegens de coronapandemie, al twee jaar vanuit huis. Na een lange werkdag wil ik af en toe een wandelingetje maken in een mooie park en rij daarom naar parken elders in Den Haag. Met een mooie park om de hoek hoef ik niet meer de auto te pakken. Ik vnd het een goed initiatief.Argumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren